ArabicEnglishTurkish

PHP Nedir ?

PHP Nedir ?
PHP Nedir ?
PHP Nedir ?
PHP Nedir ?
Kategori: Genel Bilgiler

PHP Nedir ?

Her gün girip sanal dünyaya dahil olduğumuz Facebook, Twitter, Google gibi birçok dev sitelerin kullandığı programlama dili "PHP"dir. HTML, CSS gibi statik ögelerin içine ekleyerek dinamik yapıları statik yapıların içine dahil edebilirsiniz. Web tabanlı ve açık kaynak kodlu bir programlama dilidir. Açık kaynak kodlu olması nedeniyle geliştirilmeye de açıktır. Bu açıdan her alanda kullanılabilir fakat genellikle arama motorlarının ve web sitelerinin geliştirilmesi için kullanılır. Abaküs Yazılım da birçok yazılımını PHP dili ile hizmete sunmaktadır.

HTML, Java Script gibi dillerin içine gömülebilir şekilde kullanılabilir. Bir PHP kodu HTML içerisinde kullanılabilir ve onu geliştirmenize imkan sağlar. Yazdığınız bir kodun aslında nasıl yazıldığının öğrenilmesini istemiyorsanız onu PHP olarak yazabilir, sonra HTML e dönüştürebilirsiniz. Öğrenilmesi kolay ve geliştirilebilirlik açısından oldukça kullanışlı olmasından dolayı dijital dünyada oyun tasarımı gibi birçok alanda da çok büyük bir paya sahip. Güvenliğin sağlanabilmesi için de avantajlıdır. Veriyi toplama, bunları kategorize etme ve kullanma konusunda sunucu tarafında bir veri analizi sağlar. Java Script gibi aslında dinamik alanlarda kullanılıyor fakat farklı olarak kullanıcıların sürekli dahil olduğu e-ticaret siteleri ve sosyal platformlar gibi alanlarda, Java Script'in üstünde bir fonksiyonel bir kullanım sunar.

Danimarka asıllı Kanadalı bir mühendis olan Rasmus Lerdorf tarafından 1995'te geliştirilen PHP programlama dili, başta sitenin ne kadar trafik aldığını kontrol etmek adına kullanılmıştır. Sonrasında bir "C"diline yazarak açık kaynak halde geliştirilmeye uygun şekilde paylaşmıştır. PHP sunucu taraflı iletişimler için oluşturulmuştur.

php php nedir yazılım php yazılım kodlama web sitesi web sitesi tasarımı web yazılımı web siteleri e-ticaret web sitesi mobil uyumlu web sitesi mobil uyumlu e-ticaret sitesi
Abaküs Yazılım
Abaküs Yazılım