ArabicEnglishTurkish

Bulut Teknolojisi Nedir ?

Bulut Teknolojisi Nedir ?
Bulut Teknolojisi Nedir ?
Bulut Teknolojisi Nedir ?
Bulut Teknolojisi Nedir ?
Kategori: Genel Bilgiler

Bulut Teknolojisi Nedir?

Bulut teknolojisi; bilgi, veri ve uygulamaları İnternet üzerinden paylaşmanıza izin veren teknolojidir. Bu teknoloji; Yeniliklere daha hızlı erişim, daha esnek kaynaklar ve daha ölçeklenebilir bir çalışma şekli sağlar. Buluta geçiş, temel olarak kaynakların bir son kullanıcı değil, üçüncü taraf bir sağlayıcı tarafından sahiplenildiği ve yönetildiği anlamına gelir.

Bulut teknolojisi terimi, dünya çapındaki uzak sunucuların global ağını tanımlamak için de kullanılır. Bu sunucular, her biri farklı özelliklere sahip tek bir ekosistem olarak uyumlu hareket eder. İşlevler, veri depolama ve yönetim gibi şeyleri içerir. Ayrıca, üretkenliği artırmak için uygulamaların geliştirilmesi, çalıştırılması ve test edilmesi ile hizmetlerin ve yazılımların sağlanmasını da içerir.

Bulut teknolojisi ile istediğiniz bilgiye istediğiniz zaman herhangi bir cihazdan erişebilmenin avantajlarından yararlanırsınız. Bulut bilişim terimi, bulut teknolojisinin çalışmasını sağlayan teknolojiyi tanımlamak için de kullanılabilir. Burada; sunucular, ağlar, işletim sistemi yazılımı ve sanallaştırılmış bilgi işlem altyapısı sanallaştırma ile bulut sağlayıcılar, veri merkezi kaynaklarından en iyi şekilde yararlanabilir.

Bulut dağıtım modeli, maksimum kullanım ve maliyet tasarrufu için birçok şirket tarafından benimsenmiştir. Bulut bilişim hızlı, güvenli ve verimlidir. Ayrıca her büyüklükteki ve her sektörden firmaya birçok avantaj sunmaktadır.

Bulut teknolojisi, her biri müşterilere farklı düzeylerde destek ve esneklik sunan üç ana modelde mevcuttur. Bu hizmetler bazen “bulut teknolojisi yığını” olarak bilinir, çünkü genellikle birbirinin üzerine kuruludur. Üç ana hizmet; hizmet olarak altyapı (IaaS), hizmet olarak yazılım (SaaS) ve sonuncusu ise hizmet olarak platform (PaaS) şeklindedir.

İstediğiniz bulut hizmetine/hizmetlerine karar verdikten sonra, aralarından seçim yapabileceğiniz üç ana bulut dağıtım modeli vardır: genel bulut, özel bulut ve hibrit bulut. Bulut sayesinde, işletmeler için pek çok kullanım örneği ve fırsat olanağı neredeyse sınırsızdır. Yeni başlayanlardan büyük küresel şirketlere ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlara kadar işletmeler ve kuruluşlar, çeşitli nedenlerle bulut teknolojisini kullanır.

Özetle; bulut teknolojisinin, çok sayıda altyapı, platform ve hizmet olarak yazılım çözümü sağladığını söyleyebiliriz. İşletmeniz benzersiz hâle getirmek için mevcut her bir çözümü ve işletmeniz için hangi yapılandırmanın doğru olduğunu anlamak için zaman ayırarak bulut teknolojisinden yararlanmanınız önemlidir.

bulut teknolojisi bulut teknolojisi nedir teknoloji internet web bilgisayar bilişim bilişim sistemleri
Abaküs Yazılım
Abaküs Yazılım